Uw waardering is onze motivatie

Zonnepanelen reiniging 

Het opwekken van energie met zonnepanelen is in Nederland een snel groeiende markt voor zowel de industrie als particuliere sector. Steeds meer mensen worden zich ervan bewust dat de klimaatverandering een nadelig effect gaat krijgen op het milieu en de leefomgeving.
 

Verschillende weersinvloeden

 
Een zonnepaneel word elke minuut van de dag blootgesteld aan allerlei weersinvloeden, fijnstof, zand, vogeluitwerpselen, zoutneerslag langs de kustgebieden en ga zo maar door. Al deze invloeden zorgen er op den duur voor dat er een filmlaag van vuil ontstaat op het zonnepaneel.  Deze filmlaag van vuil zorgt ervoor dat het zonnepaneel minder rendement opbrengt, diverse studies waaronder een TNO- studie hebben aangetoond dat vervuiling van zonnepanelen een duidelijk negatief effect kan hebben op het rendement ervan, in één jaar tijd kan het rendement met 4,4% tot 7,7% dalen.
 
Er word wel is gesproken van zelfreinigende zonnepanelen, toch ontstaat er hier een vuillaag. U kunt dat makkelijk controleren door met een vinger over het paneel te vegen.
 

Hoe reinigen we zonnepanelen?

 
Voor de reiniging van de zonnepanelen werken we met telescopische stelen met zachte borstels. Via een pomp wordt met osmose water geborsteld en gespoeld tot het oppervlak vrij is van vuil. Met onze telescopische stelen zijn veel panelen vanaf de grond te reinigen, indien dat nodig is kunnen we een hoogwerker inzetten.
 

Frequentie

 
Voor particulieren raden wij aan eens per jaar de zonnepanelen te laten reinigen. Aangehecht vuil wordt dan verwijderd. Bent u bedrijfseigenaar en heeft u een grote hoeveelheid zonnepanelen? Vraag naar de mogelijkheden voor het laten reinigen van uw zonnepaneel installatie.
 
 
Meer weten?
Wilt u meer weten over onze diensten? Klik dan hier, wij maken graag een afspraak.
 

 

Doorzoek de website

© 2018 Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Webnode